torsdag 16 april 2015

Hallonsockerkaka


Du behöver:
3 st ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g smör
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 dl hallon
100-150 g Schwizernöt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, smält smör och mjölk.
Rör om ordentligt.
Vispa ner vetemjölet sist till en slät smet.
Vispa inte för länge.
Blanda ner hallonen i smeten.
Hacka chokladen och blanda även ner dom också.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter.
Låt kakan svalna helt i formen innan du vänder den.
Klar att servera :).

Blanda ner hallonen i smeten.
Hacka chokladen och blanda även ner dom också.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter.
Låt kakan svalna helt i formen innan du vänder den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar