onsdag 29 oktober 2014

Zucchini Dolma / Kabak Dolmasi


Du behöver:
5-6 st zucchini
2 st tomat

För innehållet:
1 st stor gul lök
1 st sivri paprika
1/2 knippe persilja
1 dl ris ( tosya )
200 gram köttfärs
Svartpeppar
Paprikapulver
Salt
2 msk tomatpuré
1/2 dl olja

För såsen:
1 msk tomatpure
2 msk olja
4 dl vatten

Gör såhär:
Börja med att dela zucchinin i mitten.
Kärna ur zucchinin.
Hacka lök, sivri och persiljan.
Häll alla ingredienser för innehållet i en rymlig skål och blanda ordentligt, gärna med händerna.
När du blandat klart fyllningen tar du zucchinin som du kärnat ur och fyller med fyllningen. 
Fyll inte ändå upp, tänk på att innehållet sväller upp lite. 
Låt det vara cirka en halv centimeter kvar.
Placera zucchini dolma i en rymlig kastrull med lock, ej på varandra.
Skär små tomat bitar och lägg på som lock över dolman.
Ta en kastrull, häll i tomatpuré och olja, blanda tills purén löser sig lite.
Tillsätt kokat vatten och lite salt, ta bort från spisen.
Häll såsen över dolman, se till att vattnet kommer över till mer än halva dolman om inte tillsätt mer vatten. 
Låt vattnet koka och sänkt till låg värme. 
Låt stå och små koka i cirka 40-45 minuter, tills zucchinin mjuknat och riset kokat klart.
Pressa vitlök i yoghurt och lite salt och servera tillsammans med dolman.


Häll alla ingredienser för innehållet i en rymlig skål och blanda ordentligt
Ta zucchinin som du kärnat ur och fyll med fyllningen. 
Fyll inte ändå upp, tänk på att innehållet sväller upp lite. 
Låt det vara cirka en halv centimeter kvar.

Placera zucchini dolma i en rymlig kastrull med lock, ej på varandra.
Skär små tomat bitar och lägg på som lock över dolman.
Låt stå och små koka i cirka 40-45 minuter,
Zucchinin ska ha mjuknat och riset kokat klart.
Pressa vitlök i yoghurt och lite salt och servera tillsammans med dolman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar