fredag 15 augusti 2014

Sockerbullar med vaniljkräm..


Du behöver:
50 gram jäst (röda)
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 msk kardemumma
1 dl vit sirap
2 nypa salt
1 st ägg
13-14 dl vetemjöl

Marsansås eller hemmagjord vaniljsås.

2-3 msk smält smör
Strösocker

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. 
Skär smöret i bitar och lägg de i samma bunke. 
Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. 
Häll den varma mjölken över jästen och smöret och rör om tills allt har löst sig. 
Tillsätt kardemumma, sirap, salt, ägg och nästan allt vetemjöl. 
Arbeta ihop till en smidig deg. 
Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme, helst där det är varmt. 
Ta upp degen på mjölat bord och knåda lätt. 
Dela degen i små bitar (plommon storlek) och rulla till bullar. 
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Stoppa fingret på varje bulle och fyll gropen med vaniljkräm. 
Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa i ca 30 minuter. 
Grädda bullarna i ca 9-10 minuter. 
Låt bullarna svalna lite. 
Smält smöret och pensla bullarna och doppa i strösocker. 
Klara att servera!

Dela degen i små bitar (plommon storlek) och rulla till bullar. 
Stoppa fingret på varje bulle och fyll gropen med vaniljkräm.
Grädda bullarna i ca 9-10 minuter. 
Låt bullarna svalna lite. 
Smält smöret och pensla bullarna och doppa i strösocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar